Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Roundup - Monsanto - Ευρωπαϊκή Ένωση = εμπόριο θανάτου (στο όνομα του κέρδους)

Γράφαμε εδώ :
20-3-2015 : O Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο ανακοίνωσε ότι κατέταξε πέντε παρασιτοκτόνα στην κατηγορία των «πιθανών» ή «δυνητικά» καρκινογόνων ουσιών για τον άνθρωπο. Χρησιμοποιούνται σε όλη την Ελλάδα !!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

15-6-2015 : ΠΛΕΟΝ, με σημερινή 15-6-2015 απόφαση της Γαλλίδας υπουργού Οικολογίας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ !!! Του Raundup !!!

Κι όμως γράφουμε (σήμερα !!!) ...

Η γνωστή και μη εξαιρετέα EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων), έκανε και πάλι το θαύμα της. Ήρθε σε αντίθεση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία και αθώωσε τη Monsanto και το glyphosate το ενεργό συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του κολοσσού της βιοτεχνολογίας.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, για να προστατεύσει τη Monsanto, διέψευσε τους επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συγκεκριμένα τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνα για τον Καρκίνο του ΠΟΥ (International Agency for Research on Cancer – IARC), ο οποίος πριν από επτά μήνες είχε κατατάξει το glyphosate στην κατηγορία "πιθανώς καρκινογόνο", δηλώνοντας πως το ευρέως γνωστό ζιζανιοκτόνο της Monsanto, είναι «απίθανο να δημιουργήσει κίνδυνο καρκινογένεσης σε
ανθρώπους»! 

Προχωρά δε η EFSA, ένα ... βήμα ακόμη πιο πέρα "συμπληρώνοντας" πως : "προτείνει ανώτατα όρια για τον άνθρωπο στην έκθεση σε glyphosate ta 0.5
χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους, ως μέγιστη ημερήσια ασφαλή (!) δόση.
 Για να το κάνουμε λιανά, ένα άτομο που είναι 80 κιλά μπορεί να καταναλώνει κάθε ημέρα τροφές που περιέχουν 40 χιλιοστόγραμμα glyphosate για το υπόλοιπο της ζωής του!

Και όλα αυτά χωρίς να εξηγεί σε κανέναν η ... Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων,  με ποιόν τρόπο μπορούμε να γνωρίζουμε ποια λαχανικά και σε ποια ποσότητα είναι εμποτισμένα με το «πιθανώς καρκινογόνο» συστατικό ώστε καθημερινά να μετράμε τη δόση μας για να μην γίνει θανατηφόρα μιας και τα προιόντα που περιέχουν glyphosate βρίσκονται παντού αφού χρησιμοποιούνται στη γεωργία, τη δασοκομία, τα πάρκα, τους δημόσιους χώρους και τους ιδιωτικούς κήπους !
Αναλυτικότερα, στα Ελληνικά εδώ www.topontiki.gr  και στα αγγλικά εδώ www.reuters.com

Συμπατριώτες, δεν χρησιμοποιούμε Roundup, Diazinon, Μαλαθείον και γενικά ότι περιέχει Glyphosate ΟΥΤΕ ... στην τουαλέτα μας !!! Είναι ΚΑΡΚΙΝΟΣ που επιστρέφει σε εμάς μέσω του νερού, της τροφής που παίρνουν από τις ρίζες τα δέντρα και τα χορτάρια, τα ζωντανά που τρώνε τα χορτάρια !

Και όλα αυτά, χωρίς να έχει (ακόμη) ψηφιστεί η ... συμφωνία TTIP όπου σύμφωνα μ' αυτή, μεταξύ των άλλων, η Monsanto θα έχει το δικαίωμα να μηνύσει την Ελλάδα αν απαγορεύσει η (... λέμε τώρα) κυβέρνηση την εμπορία των προϊόντων της.

Και ... συμπαραστέκεται η Ευρωπαϊκή ναζιστική Ένωση, ενόσω η μείωση των πωλήσεων της Monsanto -ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ- έχει πέσει κατακόρυφα, γεγονός που συμπαρέσυρε και την κατακόρυφη μείωση των κερδών της κατά 34% !!! (βλέπε εδώ : www.theguardian.com

Γιώργος Θ. Κανελλάκης
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμά...

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η ...