Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δήλωση Γιώργου Θ. Κανελλάκη για τον Τόπο μας. Την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας.

Ως δημιουργός και παλαιότερος διαχειριστής του παρόντος χώρου, οφείλω να κάνω τις εξής διευκρινίσεις. 

 

Ποιοι είμαστε - τι κάναμε

Αυτόν τον χώρο τον δημιούργησα προ 13 ετών όταν με μια παρέα Κοντοβαζαινιτών και εν γένει Γορτυνίων, πιστεύοντας ότι οφείλαμε να τονώσουμε στο μέτρο που μας αναλογεί, τις δράσεις, τον κόσμο και την εν γένει περιοχή μας. Έτσι ξεκίνησε η προώθηση του κατά γενική ομολογία πανέμορφου μέρους μας. Στο διάνα των ετών, μας στήριξαν και μας στηρίζουν άνθρωποι που ούτε καν τους ξέρουμε φυσιογνωμικά. Έχουμε όμως την εκτίμησή τους. 

Σ΄ αυτά τα 13 χρόνια κάναμε και ενέργειες που ανέκοψαν τις θελήσεις ορισμένων που θαρρούσαν ότι μπορούν με καταδικασμένους διεφθαρμένους τέως δικαστές και με άλλους σαθρούς να καταπατήσουν εκτάσεις, να βεβηλώσουν διατηρητέες Μονές, να φοβερίσουν τον μόνιμο και μη, κόσμο της Κοντοβάζαινας. 

Σιωπηρά άλλες φορές και βροντερά ορισμένες, κάναμε και ενέργειες που έφεραν στο χωριό μας από οπτικές ίνες του ΟΤΕ, μέχρι (μεγαλύτερη) διαφάνεια σε πράξεις κάποιων που νόμιζαν ότι διοικούν το τσιφλίκι της φαμίλιας τους. Κλείσαμε παράνομες χωματερές που βρίσκονταν επάνω σε υδροφόρους ορίζοντες, διανείμανε πράγματα που είχαμε συγκεντρώσει σε κόσμο που αδυνατούσε οικονομικά και άλλα πολλά. 

Σε ότι κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε, είχαμε ως γνώμονα της Ηθική, τη Βοήθεια του Θεού αλλά και των Ανθρώπων. Όχι κατ΄ ανάγκη Κοντοβαζαινιτών, όχι πάντοτε Γορτυνίων, όχι πάντοτε Πελοποννησίων...

Το σύνολο των ενεργειών μας ήταν ΠΑΝΤΟΤΕ νικηφόρο για τα συμφέροντα του Τόπου μας, αλλά για να εμένα, που "έβγαινα εμπρός"  όντας ήδη μέσα σε (ΝΙΚΗΦΟΡΟ πλέον) 12ετή αγώνα με τους απατεώνες της Attica bank, είχα ψηθεί στους αγώνες.

Κάνοντας μια μικρή παρένθεση στο όλον, θα αναφέρω πως προξένησε εντύπωση σε πολύ κόσμο, και δε μιλώ για τους καθημερινούς πολίτες της περιοχής, η χρονική συγκυρία της 22ης κατά σειρά δικαστικής δίωξής μου, ενόσω ήταν στο φόρτε της η ανήθικη, αντεργατική, αντισυνταγματική και εκδικητική μου δίωξη μου, από την προαναφερόμενη ... τράπεζα.

Θέλω όμως να πιστεύω ότι με αυτήν την περίπτωση, μπήκε το νερό στο αυλάκι. Είτε διότι έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, είτε για τη στήριξή τους και την καταδίκη (όπως μου μετέφεραν μέσω τρίτου) των άτιμων και άνανδρων 4+2 εγκληματιών που μπούκαραν μέσα στην οικία μου, κατάβραδο, καταχείμωνο.

 

Τι θα κάνουμε

Σε αυτό μας το εγχείρημα, του kontovazaina.gr, δεν είχαμε κατά νου ότι θα φτάσει σε σημείο η Περιοχή μας και το Χωριό μας, να ζέχνει από παρανομία, μπράβους, καταπατητές, τραμπούκους "μάγκες" και συμμορίτες, ελέω της απουσίας "η και της μεγάλης απόστασης" των Αστυνομικών Αρχών και των λοιπών Κρατικών Υπηρεσιών. Ελέω υποστάσεων που ενώ θα έπρεπε διαχρονικά να καυτηριάζει τέτοιες ... πρακτικές, τι έκρυβε κάτω από χαλάκι...

Απόγειο αυτής της "απουσίας" που τροφοδοτούνταν και από φήμες των κατάπτυστων προαναφερομένων ήταν οι κουβέντες του είδους : 

  • έχω δικό μου αστυνόμο,
  • ο τάδε αστυνόμος είναι δικός μου, 
  • σιγά μη μιλήσει η πολεοδομία, 
  • η πέτρα και τα αδρανή υλικά είναι της φύσης και όχι του κράτους
  • αν δεν θες να μπαίνουν τα ζώα μου στο χωράφι σου, περίφραξε το
  • στον τόπο του (85-100 μέτρα γης που είχαν + άλλα 150 τμ καταπατημένα) μπορώ να χτίσω ότι θέλω
  • ποιος θα έλθει εδώ, δεν υπάρχει θεός παρά μόνο ότι θα μας μείνει σ' αυτή τη ζωή 
  • πάρε παράδειγμα από όσα δείχνει η τηλεοπτική εκπομπή ο Σασμός και πρόσεχε
  • αυτός στο χώμα κι εγώ στη φυλακή

και άλλα σχετικά που ξεπερνούν το επίπεδο των φληναφημάτων και έφτασαν στα επίπεδα της συμμορίας.

Έτσι η γνωστή συμμορία καταπατητών, τραμπούκων, εγκληματιών αντί να μαζευτούν, ακούω ότι κελαηδάνε διάφορα. 

Όχι μόνο σε βάρος μου. 

Θα μετανιώσουν πικρά την ώρα και τη στιγμή που σκέφτηκαν να αναμετρηθούμε.


Η συμμορία που βρωμίζει τον Τόπο μας, καταπατάει ότι βρίσκεται εμπρός τους και νομίζει ότι η συγκεκριμένη πορεία της θα τους βγάλει κάπου, ας μάθει ότι ετοιμάζουμε σχετικούς στοιχειοθετημένους (με γεγονότα και στοιχεία) φακέλους που θα κατατεθούν όπως πάντα στους δικούς μας χρόνους, προς τον Άρειο Πάγο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προς το ΤΕΕ και το Δασαρχείο, την Αρχαιολογική Υπηρεσία, προς την Κτηματική Υπηρεσία και την ΑΑΔΕ

Το σύνολο αυτών, θα κοινοποιηθεί σε όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, και προς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας. Έτσι ώστε να πάψουν οι κατ'  επανάληψη τραμπουκισμοί στην Κοντοβάζαινα και το σύνολο των έκνομων ενεργειών, από μερίδα κατοίκων της.

Και δόξα τω θεώ, έχουμε τεχνογνωσία και υλικοτεχνική υποδομή ώστε, ότι γράφει - συμπληρώνει - παραθέτει εις εξ υμών, αυτομάτως να διαχέεται ΚΑΙ στους υπόλοιπους της παρέας μας.


Ήδη πολλοί συμπατριώτες αναρωτιούνται, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, για ποιο λόγο συμπεριφέρονται "λες και θέλουν να διώξουν όλους από το χωριό μας". Ήδη ακούγονται "φήμες" που λένε ότι "κάτι άλλο τρέχει με δαύτους και πως δεν πρόκειται μόνο για μια (κλασσική κατ' αυτούς) τραμπούκικη ενέργεια. 

Ήδη το χωριό μας έχει απογυμνωθεί από κτηνοτροφική παραγωγή, από μόνιμους κατοίκους, από Δημόσιες Υπηρεσίες, ακόμη και από Συνταξιούχους που επέστρεφαν μετά την συνταξιοδότησή τους αφού, ο κάθε ένας που θεωρεί πως "νιώθει τρόμο και ανασφάλεια" στον τόπο μας, ρίχνει μαύρη πίσω του. 

Στα σπίτια του, στις περιουσίες και στα κόκαλα των προπατόρων του. 

Ήδη υπάρχουν επαγγελματίες του χώρου τους, παρατηρητές και αναλυτές που κρίνουν ορισμένες "περίεργες" δηλώσεις, που όμοιες τους υπάρχουν μόνο στα τριτοκοσμικές χώρες και δη σε χώρες παραγωγής "ουσιών". 

Ήδη πολλοί συμπατριώτες μας έχουν μιλήσει, έχουν δώσει στοιχεία. Περισσότερα απ' όσα αναμέναμε (μαζί με τους 11 πολυαγαπημένους συμπατριώτες του Kontobazaina.gr) και όσων προφίλ δεν διαχειρίζονται μεν από εμέ, αλλά από δυνατούς αγωνιστές του Δικαίου και του Καλού. 

Ήδη πολλοί μιλούν για τα αρχαία που βρίσκονται σε κάθε σκάψιμο εντός της Κοντοβάζαινας και γι αυτό οφείλει να ενημερώνεται προ κάθε εκσκαφής και χωματουργικής εργασίας, η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Ενημέρωση που δεν γίνεται πάντοτε...

Ήδη, "στο παρά 1" αποτράπηκε η δημιουργία Οργανισμού που θα έφερνε στον τόπο μας δεκάδες από νεαρό κόσμο, αφού όσοι θα επένδυαν, ευλόγως είπαν : εκεί ούτε για αστείο !

 

Ας ξέρουν λοιπόν πως :

  • ότι πολιτικάτζα και αν προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν,
  • όποια γνωστή τους ένστολη (ιερή ή ανίερη) "πλάτη" κι αν νομίζουν ότι θα τους στηρίξει,
  • ότι τρόμο και αν εξακολουθούν να σπείρουν στους 140 εναπομείναντες μονίμους κατοίκους του χωριού μας και τους συγγενείς τους στις μεγαλουπόλεις, η μπογιά τους πέρασε. Η πορεία τους θα είναι η κάθειρξη. Η πολυετής φυλάκιση, χωρίς εξαγορά της ποινής τους. Ότι κι αν τους λένε οι "σύμβουλοί τους" και όσοι τους σεγοντάρουν σε έκνομες ενέργειες. 
 

Ο χώρος δηλαδή που θα έχουν κάθε χρονικό περιθώριο να λογικευτούν και να πάψουν πλέον να συμπεριφέρονται ως λήσταρχοι και μπράβοι.
Όπως θα τους ακολουθήσουν και όσοι τους φούσκωναν (*) και τους φουσκώνουν τα μυαλά.
Μάρτυς μου ο Θεός (που δεν Τον πιστεύουν ουδόλως).


(* ο τόπος μας είναι μικρός και όλα μαθαίνονται πλέον. Ειδικά μετά την αλητεία τους το βράδυ της 24ης/11/2022 όπου, όμοια της είχε να δει η Γορτυνία από την συμμορίτικη σιχαμερή ναζιστική εποχή με τους Χίτες). 

 

Σε όλο αυτό, στο καθάρισμα και στην ανασύσταση του χωριού μας, σας θέλουμε όλους μαζί μας. Και ως"όλο αυτό" δεν εννοούμε μια συγκεκριμένη "μπούκα". Μιλάμε για πλειάδα συναφών υποθέσεων που έχει διαδραματιστεί στο χωριό μας και από άλλους "μάγκες".


Μετά Τιμής και Θεού στο πλάι, όντας η μάνα μου να με έχει τάξει προ της γέννησής μου στην Κλειβωκά


Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η